maanantai 25. tammikuuta 2016

Itse tehty pähkinäinen mysli

En ole koskaan piitannut kovin paljoa mysleistä lähinnä siksi, ettei mikään kaupasta löytynyt mysli miellyttänyt mun makuhermoja.  Viime talvena kaikki kuitenkin muuttui, kun sain vihdoin ja viimein aikaiseksi kokeilla myslin tekemistä itse. Miksi ihmeessä en tehnyt sitä jo aikaisemmin?? Jättäkää valmiit myslit kauppaan ja tehkää mysliä juuri niistä mauista, joista itse tykkäätte. Itse tehty mysli on herkkua! Tässä suosikkireseptini, jota voi sitten muokata lähes loputtomasti omien mieltymysten mukaisesti.


Paahdettu pähkinäinen herkkumysli

3 dl kaurahiutaleita
½ dl saksanpähkinöitä
½ dl cashewpähkinöitä
1 dl mantelilastuja
1 dl auringonkukansiemeniä
½ dl chiansiemeniä
½ dl kookosöljyä
1 dl vettä
½ dl kookossokeria
½ tl suolaa

Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi ja sekoita kaurahiutaleet, siemenet ja pähkinät kulhossa.

Kiehauta vesi. Lisää sokeri, suola sekä kookosöljy ja sekoittele, kunnes öljy on sulanut ja sokeri ja suola liuenneet. Kaada liemi kuivien ainesten joukkoon ja sekoita hyvin.

Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda mysliä 150 asteessa 35-45 minuuttia sekoitellen mysliä n. 10 minuutin välein, jotta mysli paahtuu tasaisesti. Loppuvaiheessa paahtumista kannattaa seurata tarkasti, jottei mysli tummu liikaa.

Paahtamisen jälkeen, kun mysli on jäähtynyt, mukaan voisi halutessaan sekoittaa myös esimerkiksi kuivattuja marjoja tai hedelmiä.


Kaikkein parasta tämä mysli on mun mielestä maustamattoman jogrtin ja marjojen kanssa, mutta välillä laitan sitä myös puuron päälle ja rahkaan, ja syönpä sitä toisinaan kourallisen tai pari ihan sellaisenaan. Ja meillä lapsetkin syö mielellään tätä terveellistä mysliä...jopa meidän supernirso 3-vuotias, joten tän on pakko olla hyvää ;) Nyt kaikki kokeilemaan myslin valmistamista omista suosikkimauista ja voisinpa melkein lyödä vetoa, että sen jälkeen ei tarvitse kaupan myslihyllylle enää pysähtyä.

2 kommenttia :

  1. Kas kas syökö tosiaan supernirso pikkumieskin. Saanko maistiasia lauantaina ???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se pikkumieskin tuota mysliä syö, ihme kyllä :) Toki saat maistiaisia :)

      Poista