torstai 1. joulukuuta 2016

Joulukalenterin 1. luukku: Aloita tänään

Oletko kenties ajatellut aloittaa elämäntaparemontin, siivousurakan, opiskeluihin kuuluvan lopputyön tai jonkun muun projektin ja aiot aloittaa huomenna, ensi maanantaina tai tammikuun 1. päivä? Mitäpä jos aloittaisitkin tänään?

Kaikkea ei tarvitse (eikä yleensä edes saa, pysty, ehdi tai jaksa) tehdä kerralla, joten aloita pienillä askelilla. Monta pientä askelta vie paljon pidemmälle kuin paikallaan pysyminen :) Siispä jaa projektisi pieniin osiin ja aloita tänään! Lisää salaatin määrää vaikkapa yhdelle aterialle päivässä tai vaihda jokapäiväinen kahvipulla pari kertaa viikossa hedelmään. Muuta liikuntatottumuksia askel kerrallaan ja liiku vähän enemmän kuin aikaisemmin. Valitse rappuset hissin sijaan tai jos normaalisti istut pöydän ääressä koko työpäivän, tee mahdollisuuksien mukaan töitä välillä seisten tai nouse edes silloin tällöin vähän seisomaan ja venyttelemään. Oletko aikonut siivota kaapin, jonka hyllyt pursuaa tavaraa niin, ettei kaapinovi mene enää kunnolla kiinni? Aloita siivoamalla tänään yksi hylly. Tai jos lopputyö odottaa aloittamista, niin avaa tekstinkäsittely ohjelma tänään ja luo työlle runko, josta voit lähteä rakentamaan lopullista versiota pala palalta.

Aloittaminen on monesti se vaikein osuus, mutta yhden pienen askeleen jälkeen seuraavan askeleen ottaminen on jo helpompaa ja olet lähempänä tavoitettasi. Viikon, parin kuukauden tai vuoden kuluttua (projektisi luonteesta riippuen) olet tyytyväinen, että aloitit juuri tänään :)

 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti