keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Pienin askelin kohti unelmaa

Pikkuhiljaa viimeisen reilun vuoden aikana pääni on vallannut ajatus, joka ei jätä minua rauhaan. Ajatuksesta on vähitellen kasvanut unelma. Olen kuitenkin hyvin usein ajatellut, että tämä on vain unelma, jonka toteutuminen on syystä tai toisesta mahdotonta. Esteitä on muka liikaa: en pysty, osaa, jaksa, ehdi ja ties mitä muuta. Olen yrittänyt työntää tuota mielessäni kytevää unelmaa pois, mutta se tulee aina vain takaisin ja entistäkin vahvempana. Kertoessani ajatuksistani eri ihmisille, olen saanut todella rohkaisevia kommentteja ja lisäksi on tapahtunut useita asioita, jotka ovat olleet kuin "merkkejä" siitä, että minun pitäisi lähteä tavoittelemaan tätä unelmaani.
"Elämän laatu voi muuttua täydellisesti, kun sanoo unelmat ääneen ja lähtee matkalle: lopettaa pohtimisen ja aloittaa tekemisen." Puustinen & Mäkeläinen: Taivas+helvetti (2013)
Siispä, olen tehnyt päätöksen. Annan vihdoinkin periksi taistelussa unelmaani vastaan ja lähden pienin askelin etenemään kohti tuota unelmaa. Tuskinpa koskaan unelmat toteutuvat ilman minkäänlaista panostusta. Päinvastoin, useimmiten niiden eteen joutuu tekemään paljon työtä,  joten nyt on aika ryhtyä toimiin, jotta joskus, enemmin tai myöhemmin, näkisin unelmani toteutuneen. Mitään ei tapahdu ihan pienessä hetkessä, mutta tämän blogin perustaminen on kuitenkin yksi pieni askel eteenpäin. Edessäni on vielä paljon kysymysmerkkejä ja haasteita, jotka yritän nähdä vain hidasteina enkä esteinä, mutta haluan mennä eteenpäin kohti unelmaani, olkoon vauhti kuinka hidas tahansa :)
Niin, mikä se unelmani sitten on? Ei sen enempää tai vähempää kuin auttaa ihmisiä voimaan paremmin. Se, mistä tämä ajatus on saanut alkunsa, onkin sitten kokonaisuudessaan pidempi tarina, johon palaan tarkemmin myöhemmissä teksteissäni, mutta taustalla on muutaman vuoden takainen oma elämäntaparemonttini sekä sittemmin jatkuvasti kasvanut valtava tiedonjano ja kiinnostus hyvinvointiasioita kohtaan. Tämä blogi on siis se ensimmäinen pieni askel kohti unelmaa. Ajatus omasta hyvinvointiin liittyvästä blogista hautui päässäni todella pitkään. Internetin syöverit on täynnä blogeja, joita todellakin on jo valmiiksi joka lähtöön. Siispä, pohdiskelin kauan, miksi ihmeessä perustaisin yhden blogin lisää tähän viidakkoon. Mietin asiaa monelta kannalta, ehkä jopa vähän liikaakin. Mikä blogini tarkoitus olisi? Mitä haluaisin bloggaamisella saavuttaa? Olisiko minulla jo tässä vaiheessa jotain annettavaa muille? Entä kuinka paljon haluan, ehdin ja jaksan panostaa blogiin? Ihan kaikkiin kysymyksiin en tiedä vielä vastausta, mutta koen silti, että tästä on hyvä lähteä liikkeelle ja aika näyttäköön, mihin suuntaan blogi kehittyy.

Blogi on monella tavalla itseäni varten, mutta haluan tehdä tätä myös muille. Henkilökohtaisella tasolla tämä on minulle muun muassa väylä tehdä muistiinpanoja mielenkiintoisista aiheista, prosessoida omia ajatuksiani sekä hankittua tietoa, tallentaa reseptejä, seurata omaa edistymistäni ja kirjata ylös omia kokemuksia. Toisaalta blogi on myös kanava jakaa kokemuksia, tietoa, ideoita, vinkkejä ja innostusta muille. Yksi ratkaisivimpia ajatuksia blogin perustamiseksi olikin se, että jos blogini antaa yhdellekin ihmiselle sysäyksen kohti parempaa hyvinvointia tai innostaa jo alkaneessa projektissa eteenpäin, on se paikkansa ansainnut.

Koska minulla ei ole alalta minkään sortin virallista koulutusta, lähden siis liikkeelle käytännössä tyhjästä ja sehän tarkoittaa, että edessä on paljon töitä. Olen toki lukenut vinon pinon aiheeseen liittyvää kirjallisuutta, mutta mitään "oikeaa" koulutusta en ole vielä toistaiseksi saanut. Ihan ensimmäisenä lähdenkin liikkeelle itsestäni, koska viimeisinä kuukausina omatkaan elintavat ei ole olleet ihan mallikelpoisia ja olokin on ollut sen mukainen. Haluan voida itsekin paljon paremmin ja olla mallina sekä esimerkkinä hyvien elämäntapojen vaikutuksesta. Ensimmäinen projektini on siis "minä" ja oman osansa tästä projektista saa varmasti myös perheeni, halusivat he sitä tai ei... ;) Ja tämän oman projektini aikana aion hankkia lisää tietoa. Paljon lisää tietoa. Ja jossakin vaiheessa, kun elämäntilanne on sopiva, haluan myös ihan virallistakin koulutusta. Suunnitelmia ja suuntaviivoja on siis jo mielessä, mutta aikataulu on vielä auki.

Henkilökohtaisesti minua kiinnostaa erityisesti ravinnon merkitys hyvinvoinnissa ja tulen varmasti käsittelemään paljon nimenomaan tätä aihetta blogissa. Kokonaisvaltainen hyvinvointi on kuitenkin paljon muutakin kuin pelkkä ravinto, joten blogin sisältökin tulee olemaan laajempi ja silloin tällöin mukaan mahtuu varmasti myös ihan arjen peruslöpinöitä :)

Tähän loppuun haluan vielä kerran korostaa, että en tosiaan ole (toistaiseksi) mikään hyvinvoinnin ammattilainen, joten en yritäkään päteä millään "virallisella" tiedolla tai osaamisella, vaan lähtökohta on oma kiinnostukseni kokonaisvaltaista hyvinvointia kohtaan sekä omat kokemukseni ja ajatukseni tällä saralla. En siis anna mitään virallisia ohjeita tai suosituksia, eikä kenenkään pidä ottaa kirjoittamaani ehdottomana totuutena. Voin vain antaa vinkkejä ja ideoita, jotka olen kokenut omalla kohdallani toimivaksi tai toimimattomaksi ja on muistettava, että se mikä toimii minun kohdallani, ei välttämättä toimi sinun kohdallasi.

Tunnen voinnissani ja koko olemuksessani sen, kun syön terveellisesti, liikun sopivasti, lepään riittävästi ja elämän muut palikat ovat kohdillaan tai vastaavasti, jos kaikki osa-alueet eivät ole kunnossa. Siitä blogini nimessäkin on kyse. I can feel it!

Tervetuloa tavoittelemaan kanssani unelmia ja hyvien elintapojen tuomaa hyvää oloa! 

Marika

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti