maanantai 30. toukokuuta 2016

Pähkinäiset kahvikeksit

Tuossa jokunen aika sitten kaipailin kahvin seuraksi jotain hyvää, mutta kuitenkin kohtuullisen terveellistä makupalaa. Vaikka tykkäänkin tummasta suklaasta, joka toimii kivasti kahvin kanssa, niin kaipasin jotain muuta ja sain päähäni ajatuksen pähkinäkekseistä. Eipä muuta kuin tuumasta toimeen ja aineksia mittailemaan. Ja arvatkaas mitä? Kekseistä tuli ihan mielettömän hyviä ja näitä on tullut tehtyä jo monet kerrat.

PÄHKINÄISET KAHVIKEKSIT

3 dl kaurahiutaleita
½ dl saksanpähkinöitä
½ dl auringonkukansiemeniä
1 dl hasselpähkinöitä
1 dl mantelijauhetta
3/4 dl kookossokeria
1 mm vaniljajauhetta
1 kananmuna
½ dl kookosöljyä 
(1-2 rkl vettä) 
(tummaa suklaata koristeluun)

Hienonna kaurahiutaleet ja pähkinät karkeaksi jauhoksi tehosekoittimessa. Kaada jauhot kulhoon ja sekoita joukkoon muut kuivat aineet. Lisää kananmuna ja sulatettu kookosöljy ja sekoita tasaiseksi massaksi. Jos tuntuu, ettei taikina pysy kasassa, voi siihen tarvittaessa lisätä ruokalusikallisen tai pari vet Muotoile taikinasta haluamasi muotoisia keksejä suoraan leivinpaperilla päällystetylle pellille. Kaikkein helpoin tapa on taputella taikina n. 0,5cm paksuiseksi levyksi ja paloitella ennen paistoa veitsellä sopivan kokoisiksi paloiksi. Paista 150-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. Joskus jos taikina on kosteampaa, alennan tuon ajan jälkeen lämpötilaa 120 asteeseen ja annan keksien olla vielä 10-15 minuuttia, jotta keksit ei jää pehmeäsi

Keksit toimii sellaisenaankin mainiosti, mutta jos haluaa pientä ekstraa, voi keksit dipata tummaan suklaaseen tai tehdä suklaalla raitoja. Kokeilinpa kerran tehdä myös keksipatukoita, jotka kuorrutin ympäriinsä tummalla suklaalla ja rouhin vielä päällekin suklaata. Kerrassaan herkullista :)

5 kommenttia :

  1. Vau kun on herkullisen näköisiä...saakohan noita maistaa hm hm vaikkapa synttäreillä :) :) ???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti saat joskus, kun tuutte käymään. Mulla on niitä melkein koko ajan saatavilla :)

      Poista
  2. Näyttää herkullisilta kekseiltä! Nam!

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista