torstai 22. lokakuuta 2015

Lähtötilanteeni ja tavoitteeni

Vaikka ruokavalioni perusta on ollut pääpiirteiltään järkevä ja terveellinen siitä asti, kun tein oman elämäntapamuutokseni, niin siltikään en ole syönyt parhaalla mahdollisella tavalla ja on ollut kausia, kun on tullut syötyä enemmän tai vähemmän huonosti ja sen kyllä huomaa niin olossa kuin ulkomuodossa. Tosin pitkä matka on vielä siihen tilanteeseen, josta lähdin liikenteeseen reilut kuusi vuotta sitten, mutta jos jatkaisin samaa rataa, parin vuoden päästä tilanne voisi olla jo huonompi.


Viimeinen vuosi on ollut jotenkin ristiriitainen, kun toisaalta tietoni on karttunut todella paljon ja on herännyt myös se unelma auttaa muita ihmisiä voimaan paremmin, mutta silti en ole itse elänyt mitenkään kauhean mallikkaasti. Suoraan sanottuna koko hommahan kuulostaa ihan järjettömältä. Miten ihmeessä voisin auttaa muita, jos omakaan elämäni ei ole ihan kunnossa? Uskottavuutta se ainakin söisi. Mutta haluan todellakin saada omankin hyvinvointini ihan uudelle tasolle, joten aloitan siitä ja toivottavasti jossain vaiheessa saan auttaa myös muita ihmisiä kohentamaan hyvinvointiaan.

Mikä se oma lähtötilanteeni siis on? Mitään mittoja tai lähtötilannekuvia en ainakaan tässä vaiheessa aio julkaista, mutta tilanne on se, että monet vanhat vaatteet kiristää eli suoraan sanottuna ihan rehellistä läskiä on kertynyt jonkin verran pääosin tohon vatsan seudulle ja ahteriin. Lisäksi olen ollut tosi väsynyt, ihoni reistailee, yleisesti ottaen on vaan sellainen nuupahtanut olo ja makeat herkut ovat saaneet minusta aivan liian vahvan otteen (ja se onkin ehkäpä kaikkein suurin kompastuskiveni, joka vaikuttaa enemmän tai vähemmän kaikkiin "ongelmiini")

Entäs sitten ne henkilökohtaiset tavoitteeni? Ensisijaisesti haluan päästä eroon väsymyksestä. Kaikki muut tavoitteet tulee sitten sen jälkeen. Tosin kaikki tavoitteet linkittyvät toisiinsa, joten siinä mielessä näitä ei voi eikä tarvitsekaan varsinaisesti erotella, mutta haluan kuitenkin jollakin tavalla priorisoida näitä tavoitteitani ja koen, että tärkeintä juuri nyt on päästä eroon väsymyksestä. Tällä hetkellä herääminen on kamalaa. Tänäkin aamuna hosuin aikani herätyskelloa ennenkuin sain piipityksen sammumaan ja hoipertelin silmät ristissä alakertaan tekemään ekaluokkalaiselle aamupalaa. Kun saan aamulla itseni liikkeelle, niin väsymys helpottaa, mutta en todellakaan voi sanoa olevani täynnä virtaa ja pirteä koko päivän. Haluan herätä virkeänä ja pysyä virkeänä koko päivän.

Toiseksi, haluan eroon siitä tunteesta, kun vaatteet kiristää. Se on vaan ihan kamalaa! Okei joo, voisin mennä kauppaan ja ostaa isompia vaatteita ja päästä eroon ongelmasta helposti. Mutta en halua sitä helppoa ratkaisua ja kiristävän tunteen lisäksi tämä on myös ulkonäköasia. En ole tyytyväinen siihen ilmestykseen, jonka nään peilistä. Siispä tavoitteenani on hankkiutua eroon ylimääräisestä rasvasta ja saada tilalle vähän lihasta. I know, helpommin sanottu kuin tehty, mutta mulla ei ole kiire. En aio lähteä millekään kuukauden, kahden tai edes puolen vuoden superdieetille. Hiljaa hyvä tulee, kuten sanotaan :) Ja huomautan jo nyt tässä vaiheessa, että en tavoittele mitään fitnesskissan vartaloa, vaan tervettä ja sopusuhtaista vartaloa. En henkilökohtaisesti ihannoi sellaista lähes täysin rasvatonta kroppaa, jossa kaikki lihakset erottuu selkeästi. Toki lihaserottuvuutta saa olla sopivasti, mutta liika on liikaa omaan makuuni. Onneksi liian isoista lihaksista ei ole pelkoa, kun niitä nyt ei mitenkään vahingossa saa perustreenillä :D

Sitten on vielä ne mun iho-ongelmat. Olen atoopikko ja kärsinyt erinäisistä ongelmista koko ikäni. Kaikkein suurin ongelma on käsieni kuivuus. Jotkut käteni nähneet ihmiset ovat sanoneet, etteivät ole koskaan nähneet niin kuivia käsiä kuin mulla, joten sekin jo kertoo, ettei ole kyse mistään ihan pikkujutusta. Nyt tilanne on kyllä jo hieman helpottanut, mutta edelleen toivon, että saisin käteni vielä parempaan kuntoon ja uskon, että oikeanlaisella ravinnolla ja ravintolisillä voin siinä onnistua.

Näistä tavoitteista lähden liikenteeseen. Omassa päässäni on toki vielä tarkempia tavoitteita esimerkiksi omien mittojeni suhteen, mutta koska ne on kuitenkin toissijaisia ja tulee siinä muiden kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin tähtäävien tavoitteiden rinnalla, en niitä esittele tässä sen tarkemmin. Lisäksi on asioita, jotka ovat samalla sekä tavoitteita että keinoja päästä jo edellä mainittuihin tavoitteisiin, kuten esimerkiksi unen laadun parantaminen ja ruokavalion muuttaminen entistä laadukkaammaksi, joten niistä lisää sitten myöhemmin. Luultavasti matkan varrella tulee vielä lisäyksiä, muutoksia tai tarkennuksia, mutta suuntaviivat on nyt olemassa ja kun kaikki nämä edellä mainitut asiat saadaan kuntoon, oma hyvinvointini on ihan varmasti parempi kuin nyt. Seuraavaksi onkin sitten tarkoitus paneutua pala palalta niihin keinoihin, joilla aion päästä tavoitteisiini.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti