torstai 18. helmikuuta 2016

Blenderi tuli taloon

Itse asiassa blenderi on kyllä majaillut meillä jo muutaman kuukauden, mutta uutuudenviehätys ei ole laantunut ja hullaannun vieläkin siitä, kuinka oiva kapistus se onkaan. Se on todellakin ollut yksi parhaita hankintoja pitkään aikaan. Olin jo pitkään haaveillut blenderistä, mutta ajattelin, että sitten kun sen hankin, niin se on sitten joku "supermasiina" sarjassamme Vitamix. No, Vitamix on ihan törkeän kallis, enkä tosiaan ollut valmis sijoittamaan laitteeseen tässä elämäntilanteessa ihan niin paljoa rahaa ja siksi ajattelin, että lykkään tuota hankintaa taas vähän myöhemmälle. Päätös kesti ehkä pari päivää, kunnes ärsyynnyin (taas) käytössäni oleviin laitteisiin ja päätin, että nyt kyllä hankin jonkun blenderin, mutta en kuitenkaan mitään marketin halvinta versiota.

Tähän asti käytössä on ollut siis ihan perinteinen Braunin sauvasekoitin ja OBH Nordican Smoothie Twister. Niillä olen pärjännyt kohtuullisesti, mutta kaksi merkittävää epäkohtaa alkoi nousta jatkuvasti esiin noita laitteita käyttäessä. Ensinnäkin se, että noilla laitteilla pystyi tekemään vain melko pieniä annoksia (n. 6-7dl) kerralla. Toki itselleni tuokin määrä olisi riittänyt, mutta koko perheelle ei. Toiseksi laitteilla ei saanut kaikista aineksista riittävän sileää lopputulosta. Kuitenkin, jos tarvitsee tehdä esimerkiksi treenin jälkeinen palautussmoothie tai välipalasmoothie vain yhdelle henkilölle, toi Smoothie Twister on tosi näppärä, kun juoman valmistuksen jälkeen pulloon voi vaan vaihtaa korkin ja napata mukaan eli tuollekin laitteelle on edelleen käyttöä.
Aloin tutkia niitä malleja keskihintaisten ja kalleimpien välillä ja lueskelin käyttökokemuksia ja suosituksia. Mietin ensin KitchenAidia osittain ulkonäöllisistä syistä ja oli se ihan hyviä arvostelujakin saanut, mutta mulla on vähän ristiriitainen suhde KitchenAidin kanssa, kun oman Artisan-yleiskoneen kanssa on ollut ongelmia, enkä ole oikein vakuuttunut KitchenAidin nykylaadusta. Siispä aloin miettiä muita vaihtoehtoja ja monessa yhteydessä tuli esiin Wilfan hinta-laatusuhde. Kovin huonoa sanottavaa en tuosta laitteesta löytänyt, jotenädyinkin ostamaan Wilfan 1400 watin blenderin ja toistaiseksi olen ollut todella tyytyväinen laitteeseen ja mietin vain, miksi ihmeessä en ostanut sitä jo aikaisemmin! 

Pääosin surauttelen blenderillä erilaisia marja- ja hedelmäsmoothiejuomia sekä silloin tällöin myös sosekeittoja  ja tässä tarkoituksessa laite on toiminut oikein hyvin. Kerran olen tehnyt tuolla blenderillä myös pähkinälevitettä ja sekin onnistui oikein mainiosti ja koostumuksesta tuli sileä, kunhan jaksoi vähän väliä kaapia pähkinöitä kulhon reunoilta keskelle. Tosin kun ei ole kokemusta muista blendereistä, en pysty sitä luonnollisesti vertaamaan muihin laitteisiin ja voi olla, että jos päivittäin tehtailisija raakakakkuja tai pähkinätahnoja, niin tarvittaisiin järeämpää laitetta, mutta nykyisessä käyttötarkoituksessani tuo Wilfa vaikuttaa kuitenkin kelpolaitteelta. Blenderi on ollut käytössä nyt tosiaan kolmisen kuukautta ja tässä vähän yhteenvetoa käyttökokemuksistani.


Wilfa BLB-1400S

+ tilava (1,8L) lasinen kannu, joka kestää myös kuumia nesteitä (+90 °C)
+ kannussa selkeästi näkyvä mitta-asteikko
+ valmistaa ihanan kuohkeita smoothie- ja pirtelöjuomia
+ murskaa jäät ja jäisetkin marjat ja hedelmät tehokkaasti
+ helppokäyttöinen
+ kannu on helppo puhdistaa
+ laite on tukeva

- kova ääninen, mutta eipä taida blendereistä kovin hiljaisia malleja löytyäkään
- melko korkea kokonaisuus, joten ei mahdu standardimitoitetun keittiön välitilaan (tai sellaisenaan kaappiin). Tosin eipä nuo muutkaan tehosekoittimet kovin matalia ole
- kannun nokka valuttaa kaatamisen jälkeen
- jos käyttää puhdistusohjelmaa, vettä roiskahtaa vähän kannen  täyttöaukosta ohjelmaa käynnistettäessä

Vaikka noita miinuksiakin löytyy muutama, niin plussilla on kyllä paljon enemmän painoarvoa ja blenderin hinta-laatusuhde tuntuu olevan kohdillaan ainakin tällä lyhyehköllä käyttökokemuksella. Tarkoitus on kuitenkin laittaa blenderi vielä usiin koetuksiin, sillä olisi ajatuksena kokeilla esimerkiksi, miten raakakakun tekeminen onnistuu. Ja aika näyttää, kuinka tuo blenderi sitten pitkällä aikavälillä kestää, mutta toistaiseksi meidän yhteistyö sujuu oikein hienosti :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti