perjantai 22. tammikuuta 2016

Les Mills SPRINT - Huh, mitä tykitystä!

Pari viikkoa sitten Wasa Sports Club, siis kuntosali jolla käyn, lanseerasi Suomessa ensimmäisten joukossa Les Millsin uutuuslajin, jota kävin tänään testaamassa. Kyseessä on siis SPRINT, high-intensity interval cycle training eli 30-minuuttinen kovatehoinen intervallitreeni sisäpyörän selässä. Vaikka suunnilleen tiesin, minkätyyppinen treeni on tulossa, en silti kuitenkaan oikein tiennyt mitä odottaa. Rehellisesti sanoen, en ole oikein koskaan innostunut spinningistä, enkä ole vuosikausiin käynyt millään sisäpyöräilytunnilla, joten pienellä varauksella menin tällekin tunnille. Jo aikaisemmin olin kyllä kuullut, että perusspinningin saa tällä tunnilla unohtaa, mutta kun treeni kuitenkin tehdään pyörän selässä, niin en ollut ihan vakuuttunut siitä, että tämäkään treeni herättäisi mitään suurempia fiiliksiä. Halusin kuitenkin kokeilla, koska tykkään monesta muusta Les Millsin lajista. 

Ja kaikessa lyhykäisyydessään kokeilun lopputulos: onneksi menin, nimittäin tykkäsin! Ei SPRINTistä mun suosikkitreeniä tule, mutta aivan varmasti menen uudestaan. Itse asiassa suunnittelen seuraavaa kertaa jo ensi viikolle. Mutta palataanpas vielä siihen itse treeniin. Treenin ajatuksena on saada maksimaaliset tulokset minimaalisessa ajassa. Ja koska koko homma on tosiaan ohi puolessa tunnissa, jo lämmittelyssä tahti oli kova. Siinä vaiheessa mä tiesin, että nyt tulee tiukkaa tykitystä. Tarkoituksena on, että työjaksot ajetaan täysillä, niin kovaa kuin jaksaa,  lepojakson aikana palaudutaan ja sitten taas painetaan täysillä ihan äärirajoille. Ja jotta treenataan varmasti äärirajoilla, saattaa ohjaaja tulla vääntämään vähän lisää vastusta sun pyörään, mutta sitä ei kannata säikähtää. Ihminen jaksaa paljon enemmän kuin kuvittelee jaksavansa! 

Täytyy kyllä myöntää, että tämä eka SPRINT oli omalla kohdallani vielä jonkinlaista tunnustelua tai jollain tavalla vähän "säästelin" liikaa, kun en tiennyt, millaisia työosuuksia on tulossa. Kyllä siellä silti poljettiin välillä hullunkiilto silmissä, reisiä poltti, hiki virtas ja puuskutus kuului, joten ei nyt sentään ihan sunnuntaiajeluksi mennyt ;) Sykemittarin mukaan kulutin puolessa tunnissa 300 kcal, mikä on ihan hyvä, mutta uskon, että pystyn vielä parempaan. Mielenkiinnolla seuraan sykkeen ja kulutuksen kehitystä seuraavissa SPRINT-treeneissä.

Kaikkein parasta tässä treenissä on nimenomaan se, että lyhyessä ajassa voi tehdä todella rankan ja tehokkaan treenin. Mitäpä sitä tuntitolkulla rehkimään, kun lyhyessäkin ajassa saa tuloksia. Tällaisen treenin jälkeen energiankulutus pysyy tavallista korkeammalla pitkän aikaa ja rasvaakin palaa siis pidempään. Toki kovin rankkoa HIIT-treenejä ei suositella tehtävän kuin pari viikossa. Janna, joka on salillamme yksi SPRINTin ohjaaja on kirjoittanut blogissaan hyvän postauksen tästä laijista, joten kannattaa lukaista, jos kiinnostaa enemmän. Postaus löytyy täältä


Are you fast enough? Suosittelen kokeilemaan :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti