torstai 22. joulukuuta 2016

Joulukalenterin 22. luukku: Kauragranola

Olen julkaissut aikaisemmin pähkinäisen paahdetun myslin ohjeen (täällä), mutta viime aikoina olen tehnyt myslini vähän muokatulla versiolla, joten ajattelin nyt jakaa teille tämän toisen reseptin.

Kauragranola

6 dl kaurahiutaleita
85 g mantelilastuja
2 dl quinoa pops
½ dl mantelijauhetta
1½ dl kookoslastuja
½ tl vaniljajauhetta
1½ dl vettä
½ tl suolaa
1 dl kookossokeria
45 g kookosöljyä
  1. Sekoita isossa kulhossa kaurahiutaleet, mantelilastut, quinoa popsit, mantelijauhe, kookoslastut sekä vaniljajauhe. 
  2. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää sokeri ja suola sekä kookosöljy ja sekoittele kunnes sokeri, suola sekä öljy on liuennut veteen.
  3. Kaada mausteliemi kuivien ainesten joukkoon ja sekoita hyvin, että liemi imeytyy tasaisesti aineksiin.
  4. Levitä seos tasaisesti leivinpaperilla päällystetylle pellille.
  5. Paahda 140-150-asteisessa uunissa kiertoilmalla n. 45 minuuttia. Kääntele seosta muutaman kerran paiston aikana, että se paahtuu tasaisesti. Granolan kuuluu olla rapsakkaa.
P.S. Quinoa pops on puffattua (riisimurojen tyylistä) kvinoaa, jota saa ainakin luomukaupoista.

Vinkki 1: Näin joulun alla granolan voisi maustaa vaikkapa kanelilla, inkiväärillä tai neilikalla eli mausteliemen joukkoon voi halutessaan lisätä mieleisiä mausteita :)

Vinkki 2: Tämä toimii vaikkapa viime hetken lahjavinkkinä. Pakkaa lasipurkkiin ja sido ympärille kaunis nauha.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti